kennis Tour - van puppyruis tot echoscreening; vragen en antwoorden over hartziekte bij rashonden.

28 aug 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland. De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommissies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

Wat doe ik als mijn puppy hartruis heeft? Verdwijnt die puppyruis nog, of niet? Welke hartziekte komt binnen mijn ras vaak voor? Moet ik mijn hond laten screenen op hartziekte? Door wie kan ik mijn hond het beste laten screenen? Zijn alle hartziektes erfelijk? Bij mijn hond is een hartziekte vastgesteld, wat nu? Zomaar wat vragen waar hondenliefhebbers mee zitten en waarvan de antwoorden lang niet altijd duidelijk zijn. Cardioloog Mark Dirven zal deze en andere vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke onderzoeken proberen te beantwoorden.

 

Over de spreker

Dierenarts Mark Dirven werkt als specialist cardiologie (Diplomate ECVIM-CA Cardiology) in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht en in AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en AniCura Specialistisch Verwijscentrum Rijswijk. Door deze unieke combinatie van praktijk en universiteit kent hij de (on-) mogelijkheden van de diagnostiek (inclusief screening) en behandeling van hartziekte in de praktijk en weet hij wetenschap naar de praktijk te vertalen. Onder de naam Ictuscordis verzorgt hij lezingen, nascholingen en trainingen voor eigenaren, fokkers, dierenartsen en veterinaire industrie.

Organisatie