kennis tour - ben ik wel de beste vriend van mijn hond?

13 nov 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland. De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommissies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

In de lezing komen aan de orde: infectieziekten die met importhonden meekomen, de vertrouwde parasitaire infecties in Nederland “waar we maar niet aan willen” (‘Mijn hond is gezond en ik zie nooit wormen.’). 
Ook gaat het over (persoonlijke) hygiëne en huisdieren: de hond is een volwaardig lid van het gezin en toch een risico voor de gezondheid van de familie... 
En: moeten we nou kiezen tussen volledig vegetarisch voedsel of volledige rauw vleesvoedsel of is er nog een verstandiger alternatief? Frans van Knapen gaat graag in discussie op dit punt.

Over de spreker

Prof. dr. Frans van Knapen is hoogleraar Levensmiddelenhygiëne en Veterinaire Volksgezondheid aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1984 in de Geneeskunde. Op dit moment is hij voorzitter van de Divisie Veterinary Public Health. Hij was en is lid van veel nationale en internationale commissies, waaronder de Raad voor Dierenaangelegenheden, en verenigingen op het gebied van parasitologie en veterinaire volksgezondheid.

Organisatie