kennis tour - kraken en prikken? de toepassing van chiropractie, osteopathie en acupuntuur bij honden

10 jul 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland. De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommissies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

Aan de basis van goed bewegen staat, behalve het bewegingsapparaat, ook een optimaal functionerende wervelkolom van de hond. Chiropractie en osteopathie houden zich met de wervelkolom bezig. Oorzaken en gevolgen van wervelkolomblokkades worden toegelicht en overeenkomsten en verschillen tussen de behandelmethoden komen aan de orde. Acupunctuur is een van oorsprong Chinese behandelwijze die al duizenden jaren met veel succes toegepast wordt, en die zich uitstekend laat combineren met zowel chiropractie als osteopathie. Achtergronden en toepassingen van acupunctuur komen aan bod, zowel theoretisch als aan de hand van praktijkgevallen.

 

Over de spreker

Leida Visée studeerde in 1987 af als dierenarts. In 2004 studeerde ze af als veterinair chiropractor aan de European Academy for Veterinary Chiropractic. In 2005 behaalde ze haar certificering als veterinair acupuncturist bij de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS). Leida was jarenlang docent aan de Backbone Academy in Duitsland, en richtte in 2013 samen met collega Anneke Schellingerhout het Supple Spine Institute op, dat onderwijs in manuele technieken voor dierenartsen en dierfysiotherapeuten verzorgt. In 2016 voltooide ze de driejarige osteopathieopleiding “animal normalization therapy”. In haar complementaire praktijk Chiron in Zeist behandelt ze gezelschapsdieren.

Organisatie