Kennis Tour - shelter medicine en hygiëne in kennels

17 jan 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers, waarbij elke spreker verschillende locaties aandoet. In 2009 werd het eerste Raad van Beheer Fokkerscongres georganiseerd in Evenemententheater Beekse Bergen. In 2012 maakte het Fokkerscongres plaats voor een jaarlijkse Fokkerstour. Vanaf 2015 is de naam aangepast naar de Raad van Beheer Kennis Tour. De inhoud van de lezingen is namelijk niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

Sinds enkele jaren worden dierenartsen voor gezelschapsdieren ook opgeleid in de veterinaire begeleiding van de bedrijfsmatige houderij, zoals dierenopvangcentra, maar ook honden- en kattenfokkerijen. Dit vakgebied, Shelter Medicine, besteedt aandacht aan huisvesting en bedrijfsvoering, met zorg voor fysiek en mentaal welzijn van de gehouden dieren.

Een hygiënische leefomgeving is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier. Wij zijn als houders van gezelschapsdieren verantwoordelijkheid voor een gezonde en schone omgeving. De lezing gaat in op de eigenschappen van verschillende ziektekiemen in de omgeving die onze honden ziek kunnen maken. Dus hoe maak je eigenlijk schoon en hoe/wanneer desinfecteer je?

Over de spreker

Drs. Ruth van der Ley is Specialist in Opleiding Shelter Medicine aan de Faculteit Diergeneeskunde, departement Gezelschapsdieren. In 1988 studeerde zij af als bioloog aan de RU Groningen en in 2007 als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde. Ze werkte van 1998 tot 2001 als beleidsmedewerker bij verschillende dierenbeschermingsorganisaties in Nederland en in de Verenigde Staten en was van 2007 tot 2009 werkzaam als (asiel)dierenarts.

Organisatie