Kennis Tour - Upgrade je kennis over hondengedrag

21 mrt 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers, waarbij elke spreker verschillende locaties aandoet. In 2009 werd het eerste Raad van Beheer Fokkerscongres georganiseerd in Evenemententheater Beekse Bergen. In 2012 maakte het Fokkerscongres plaats voor een jaarlijkse Fokkerstour. Vanaf 2015 is de naam aangepast naar de Raad van Beheer Kennis Tour. De inhoud van de lezingen is namelijk niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

Met welke (honden)emoties hebben we te maken bij het houden van honden en hun training? Het beheersen van emoties is een belangrijke vaardigheid voor hond en eigenaar. Wat is zelfbeheersing/impulscontrole precies en kun je dat een hond leren? Nieuwe inzichten wordenbesproken met betrekking tot socialisatie, het effect van de zorg van de moeder op het gedrag van de pup en de genetische basis van (probleem)gedrag bij de hond. Verder gaat de lezing over sociale vaardigheden die een hond nodig heeft, de vaardigheden die hij kan leren en de kracht en beperking van de genetische aanleg.

Over de spreker

Eline Teygeler is als gedragstherapeut en mede-eigenaar verbonden aan Tinley Gedragstherapie voor dieren. Ze geeft voorlichting in dierengedrag en adviseert bij het oplossen van probleemgedrag bij honden, katten en konijnen. Als docent bij Tinley Academie is zij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lesmateriaal en wordt zij bij verschillende instellingen ingehuurd als docent, zoals DogVision, Helicon Opleidingen en bij Politiekorpsen.

Organisatie