Generaties & gezondheid online

Wil je de afstamming van een hond of zijn gezondheidsuitslagen bekijken, dan kun je dat hier doen. Je kunt zoeken op NHSB-nummer, naam of chipnummer. De database Generaties & Gezondheid Online bevat de gegevens van in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) geregistreerde honden geboren in of na 1997. 

Sorteren gegevens

De gegevenslijst wordt standaard gesorteerd op geboortedatum.
Je kunt de getoonde gegevenslijst sorteren door op de titel van de kolom te klikken (Stamboeknummer, naam, m/v, geboortedatum, ras). Je kunt zowel oplopend als aflopend sorteren door nogmaals op de titelkolom te klikken. Een pijltje naast de titel geeft de sortering aan.      

Generaties Online

Je kunt wel zoeken op chipnummer, maar bij de zoekresultaten vermelden we het chipnummer niet. Dit heeft te maken met de koppeling aan andere databanken. 

Let op: als je de afstamming van je hond print, is dit géén officieel afstammingsdocument van de Raad van Beheer. Je kunt er geen rechten aan ontlenen. De vermelde gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik.

 

Gezondheid Online

In de database zijn uitsluitend gezondheidsuitslagen opgenomen van screeningsonderzoeken die door de Raad van Beheer geprotocolleerd en geadministreerd worden. Op dit moment zijn dat onderzoeken voor heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), Patella luxatie (PL), cochleaire doofheid (CD), DNA-koperstapeling en oogaandoeningen (ECVO).

Wij publiceren de onderzoeksuitslagen zodra een eventuele bezwaartermijn na de registratie van het onderzoek bij ons verstreken is. 

Let op: De MPP-uitslagen van de Belgische oogonderzoeken worden niet altijd goed weergegeven. Het betreft bij oudere onderzoeken het commentaar van de dierenarts, dat niet altijd zichtbaar is. 

 

Disclaimer

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland staat niet in voor de juistheid van de opgevraagde uitslagen van gezondheidsonderzoeken. Aan deze uitslagen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.
Daarnaast wordt bij oogonderzoeken aangegeven of de hond belast is met een erfelijke aandoening, deze aandoening hoeft niet bij elk oogonderzoek zichtbaar te zijn, maar wordt wel bij de resultaten van elk volgend onderzoek vermeld. Wanneer een hond voor een erfelijke aandoening ‘niet vrij’ is getest, blijft deze uitslag bij latere onderzoeken staan, ook als de dierenarts ‘vrij’ heeft genoteerd op het onderzoek formulier. Klik op de link voor meer informatie over ECVO-oogonderzoeken

 

Stamboek Online

Op de aparte pagina Stamboek Online vind je een overzicht van alle honden ingeschreven in het NHSB, dus zowel nesten als importhonden, vanaf 1997. Op Stamboek Online kun je alle ingeschreven honden zoeken op ras, geboortejaar en NHSB-nummer van de pup.  

Stamboek Online

 

Disclaimer

De getoonde gegevens zijn afkomstig van de Raad van Beheer. Deze gegevens zijn geen vervanging voor de stamboom of andere officiële documenten. Het is op de website helaas niet mogelijk om aan te geven of het om een inschrijving in het Hoofdstamboek,  Voorlopig Register of één van de Bijlagen gaat. Bij jonge honden is de afstamming mogelijk nog niet geverifieerd door DNA-controle. Pups zijn al zichtbaar op de website vanaf het moment dat een NHSB-nummer aan de naam wordt gekoppeld. Deze koppeling gebeurt al voor de uitslag van de DNA-controle. De informatie wordt regelmatig ge-update.