Kind & Hond

Als je meer informatie wilt over Kind & Hond kun je de folder hieronder downloaden.


 Kind en hond, kunnen de beste maatjes worden

 

De folder Kind & Hond is een uitgave van de Raad van Beheer in samenwerking met het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren LICG (tekst & illustraties).

 

Kinderen

In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig heeft en hoe je op een verstandige én prettige manier met hem om kunt gaan.


Ouders

Centraal in de folder staan de ‘Tien Gouden Regels voor Kind & Hond’. De regels fungeren als leidraad voor kinderen om te leren waar ze op moeten letten en waar ze voorzichtig mee moeten zijn. 

Het gaat hier om algemeen geldende regels. In de praktijk kunnen zich specifieke gevallen voordoen waarbij een verantwoorde andere keuze gemaakt kan worden. Overleg dit desgewenst met de docent van jouw hondencursus of met een gedragstherapeut.

Het is verstandig om met je hond, jonge pup of oudere hond, een hondencursus te volgen. Dit kun je doen bij de Kynologen Clubs (KC’s) die aangesloten zijn bij de Raad van Beheer. Hier kun je samen met je hond terecht voor alles op het gebied van hondenopvoeding & hondensport.

Er zijn ca. 70 regionale Kynologen Clubs verspreid over het hele land. Neem voordat je jouw pup of oudere hond krijgt contact op met een KC in de buurt. Ga gerust eens kijken tijdens een cursus. Je kunt dan vooraf vragen welke cursussen voor jou en jouw hond geschikt zijn en wanneer je kunt beginnen. Sommige KC’s bieden zelfs speciale Kind & Hond-cursussen. 

Voor meer informatie en een overzicht van de clubs in Nederland ga naar de pagina van de Kynologenclubs of Kinderen en je hond.

 

Wist je dat...

... de Raad van Beheer Youth een zomerkamp organiseert. Tijdens dit kamp kun je kennismaken met verschillende hondensporten: ideaal om te kijken wat de leukste bezigheid is voor jou en je hond!