Sponsoring - Partners

Sponsoring is ‘een zakelijke overeenkomst, gericht op profijt voor beide partijen, waarbij de ene partij (sponsor) een persoon, instelling of evenement financieel en/of materieel ondersteunt en waarbij de andere partij (de gesponsorde) een tegenprestatie levert die de sponsor helpt bij het bereiken van diens doelen’. Sponsoring is dus altijd een zakelijke transactie tussen sponsor en gesponsorde, met vastgestelde prestaties en tegenprestaties. Anders spreken we van ‘donatie’.


nsoring en samenwerking tussen organisaties (partnership) is niet meer weg te denken uit het verenigingsleven. Ook verenigingen in de kynologie, zoals rasverenigingen en kynologenclubs maken al langere tijd veelvuldig gebruik van sponsoring bij evenementen en kynologische activiteiten. De sponsoring vind je terug in velerlei vormen: financiële bijdragen, gratis voer voor exposanten en deelnemers, plaatsingsbordjes, bekers of trofeeën, reclameborden in de (ere)ring, logovermelding op inschrijfformulieren en op websites, kleding voor de trainers et cetera.

 

PArtners Raad van Beheer

Ook de Raad van Beheer maakt gebruik van partners / sponsoring. Partners en commerciële samenwerking in algemene zin zorgen voor de nodige financiële ruimte en mogelijkheden om activiteiten te ontplooien die passen binnen onze doelstellingen en die de kwaliteit van onze dienstverlening verhogen.

Wij werken met meerdere partijen samen. De manier waarop wij met iedere partij samenwerken is maatwerk. De grootste partners zijn de premium voedingsfabrikanten Eukanuba en Royal Canin. Ook werken wij samen met verzekeraar Petplan. 

Voor de sponsorovereenkomst tussen de Raad van Beheer en Eukanuba geldt exclusiviteit op brancheniveau voor bepaalde activiteiten. Eukanuba zorgt voor ondersteuning van de algehele kynologie en specifiek bij bijvoorbeeld evenementen.

 

        

 

De Raad van Beheer en Royal Canin promoten en ondersteunen samen de hondensport in Nederland. Royal Canin en de Raad van Beheer werken daartoe samen als ‘Partners in Sport’. De Raad van Beheer registreert en organiseert samen met zijn verenigingen de hondensporten agility, FCI obedience en flyball. De ondersteuning door Royal Canin wordt in de volle breedte van al deze sporten ingezet. Royal Canin is nauw betrokken bij de ondersteuning van de officiële wedstrijden zoals de Nederlandse Kampioenschappen, de selectiewedstrijden voor Europese en Wereld Kampioenschappen en de aankleding van de Nationale Teams. 

 

De Raad van Beheer en Royal Canin promoten en ondersteunen samen de werkhondensport in Nederland. Royal Canin en de Raad van Beheer werken daartoe samen als 'Partners in Working Dogs'. De Raad van Beheer registreert en organiseert samen met zijn (werkhonden)verenigingen de werkhondensporten IPO, speuren en herding. De ondersteuning door Royal Canin wordt in de volle breedte van al deze werkhondensporten ingezet. Royal Canin is nauw betrokken bij de ondersteuning van de officiële wedstrijden zoals de Nederlandse Kampioenschappen en de aankleding van de Nationale Teams.

 

De Raad van Beheer en Royal Canin promoten en ondersteunen samen de ontwikkeling van de junioren hondensporten en de activiteiten van Raad van Beheer Youth in Nederland. Royal Canin en de Raad van Beheer werken daartoe samen als 'Partners in Youth'.
De Raad van Beheer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugd binnen de kynologie. Dit is vormgegeven in de commissie Raad van Beheer Youth en in de ontwikkeling van 'junioren sporten'.
De ondersteuning van Royal Canin wordt in de volle breedte van al deze activiteiten ingezet. Royal Canin is nauw betrokken bij de ondersteuning van de 'junior' activiteiten zoals het Raad van Beheer Youth Zomerkamp.

 

Logo Petplan 2022 

 

De Raad van Beheer en Petplan vinden het belangrijk dat eigenaren en fokkers goed voor hun hond zorgen, zodat baas en hond zo lang en gezond mogelijk van elkaar kunnen genieten. Om goed voor je hond te kunnen zorgen, moet je voorbereid zijn op onverwachte medische kosten. Omdat die flink kunnen oplopen, kan het verstandig zijn om een zorgverzekering voor je hond af te sluiten. Daarom brengt de Raad van Beheer het belang van het afsluiten van een Petplan zorgverzekering voor je hond ook onder de aandacht. 

Er is gekozen voor Petplan omdat deze verzekering al 45 jaar de nr. 1 huisdierverzekering wereldwijd is en Petplan specialist is op het gebied van het verzekeren van huisdieren. 

 

Onze Hond is media partner van de Raad van Beheer. Al meer dan 43 jaar hèt magazine voor de hondenliefhebber. Magazine ‘Onze Hond’ biedt het volgende: Alle denkbare informatie omtrent onze geliefde viervoeter met aspecten over fokken, opvoeden, trainen, gedrag, tentoonstelling, hondensport, jagen, medische informatie, verzorging,  kynologische kennis, geschiedenis én de officiële mededelingen van de Raad van Beheer. Dus een onmisbaar blad voor de echte hondenvriend!

Wilt je het magazine inzien, klik dan op https://media.bcm.nl/preview en wil je de onderwerpen weten, klik dan op www.onzehond.nl

Kortom alles wat de hondenliefhebber wil lezen en weten. Iedere maand wetenswaardigheden - niet alleen voor de doorgewinterde kynoloog, maar voor iedere geïnteresseerde hondenbezitter. Tien keer per jaar boordevol artikelen naar de nieuwste inzichten, geschreven door échte kenners. En twee maal per jaar een extra aantrekkelijk dubbeldik nummer!

 

logo kennis tour royal canin

 

De Raad van Beheer organiseert de Kennis Tour, (online) lezingen voor hondenliefhebbers. Mede dankzij de steun van Royal Canin kunnen we de hoogwaardige lezingen van de Kennis Tour tegen een aantrekkelijk tarief blijven organiseren waardoor het deelnemen voor iedereen mogelijk blijft.