Sport & Spel

Als je meer informatie wilt over Sport & Spel met je hond kun je de folder hieronder downloaden.


 Sport en spel, samen lekker bezig zijn

 

In deze folder lees je hoe je niet alleen lekker met je hond bezig kunt zijn door het beoefenen van hondensport, maar ook hoe je gewoon thuis of tijdens de wandeling spelletjes kunt doen met je hond.

Hierdoor krijgt je hond niet alleen meer beweging, maar ook een extra uitdaging en een uitlaatklep. Daarnaast helpt het je hond de aandacht op jou –als baas– te houden waardoor jullie band wordt verstevigd.

 

Opvoeden en leren gaat zo spelenderwijs!


Het is verstandig om met je hond, jonge pup of oudere hond, een hondencursus te volgen. Dit kun je doen bij de Kynologen Clubs (KC’s) die aangesloten zijn bij de Raad van Beheer. Hier kun je samen met je hond terecht voor alles op het gebied van hondenopvoeding & hondensport.

Er zijn ca. 70 regionale Kynologen Clubs verspreid over het hele land. Neem voordat je jouw pup of oudere hond krijgt contact op met een KC in de buurt. Ga gerust eens kijken tijdens een cursus. Je kunt dan vooraf vragen welke cursussen voor jou en je hond geschikt zijn en wanneer je kunt beginnen. Sommige KC’s bieden zelfs speciale Kind & Hond-cursussen. 

Voor meer informatie en een overzicht van de clubs in Nederland ga naar de pagina van de Kynologenclubs.