Event Hond

Het event 'HOND' is méér dan alleen een hondententoonstelling. Er zijn demonstraties en wedstrijden, je kunt shoppen en er is een hondendorp met informatie over hondenrassen.


Het event HOND is de overkoepelende naam voor het event van de Raad van Beheer waar ook de jaarlijkse Winner Show onderdeel van uitmaaktDit event is méér dan alleen een hondententoonstelling.


Er zijn demonstraties, workshops waar je met je hond aan deel kunt nemen, hondensportwedstrijden, je kunt shoppen en er is een hondendorp met informatie over hondenrassen.

Bekijk het in onze promovideo: 


Het event wordt mede mogelijk gemaakt door onze main partner Royal Canin. 


 

Informatie hondenrassen & aanschaf

Er is een hondendorp met informatie over de verschillende hondenrassen. Zo hebben diverse rasverenigingen van de Nederlandse hondenrassen die bij de Raad van Beheer aangesloten zijn een stand op Hond. 

Je kunt er terecht voor informatie over het ras of de rassen. Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot of heb je andere vragen, dan staat de rasvereniging je graag te woord. Ook geven we informatiesessies over de aanschaf van een hond. 

Informatie Petplan zorgverzekering voor je hond

Overweeg je om een verzekering af te sluiten voor de ziektekosten voor je hond? Onze partner Petplan is aanwezig op onze stand om al je vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien. Kom vrijblijvend langs voor advies. Sluit je een polis af via onze website dan krijg je van ons een mooie Dopper waterfles als welkomstkado.

Voor meer informatie over de verzekering zie deze pagina.   

Lezingen, Demonstraties & wedstrijden

Er zijn iedere dag lezingen voor bezoekers en studenten. 

Hond besteedt ook aandacht aan andere activiteiten die je met je hond(en) kunt doen. In de event- en demonstratiering komen deze activiteiten aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het dansen met je hond oftewel dog dance.

Daarnaast is er veel aandacht voor activiteiten met de jeugd door de Youth commissie en is er o.a. junior handling.

Junior handling is het in competitieverband verantwoord en deskundig voorbrengen van een hond. De grote finale van deze competitie is tijdens de Winner met de verkiezing van de Nederlands Kampioen Junior Handling. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale competities. 

Ook andere sporten met je hond presenteren zich tijdens Hond2023.

Meer informatie over het lezingen en demonstratie programma wordt in oktober 2023 bekend. 

Fryslân Cup & Dutch Winner Show

Tijdens het event Hond vinden er ook 2 internationale hondenshows plaats. De deelnemers, exposanten genaamd, brengen hun rashonden voor in de showring. De honden worden beoordeeld door een exterierkeurmeester en kunnen titels en prijzen winnen.

Voor meer informatie over inschrijven als exposant voor de Winner Show zie de pagina Winner Show of ga naar www.winnershow.nl

Overnachten

Mocht je van plan zijn te overnachten (met of zonder hond) dan zijn er (beperkt) kamers beschikbaar in het Westcord WTC Hotel naast de Expo-hallen.

Op een overnachting tussen 23 t/m 27 november krijg je dan 10% korting met de code Hondenshow2022!
Er zijn beperkt kamers beschikbaar waar honden toegestaan zijn.

Voor meer info ga naar WTC Westcord hotel.


Tickets & prijzen

Parkeren is gratis bij het WTC tijdens HOND2023.

In de online voorverkoop zijn tickets goedkoper dan aan de kassa tijdens het event. 

Toegangsprijs volwassenen € 12,50 per dag.

Toegangsprijs kinderen (4-16 jaar, 65+, studenten) € 7,50 per dag.

Voor families (max. 2 volwassen, 2 kinderen en 1 hond) geldt een speciaal tarief van €30.

Koop hier je tickets!