Event Hond

Het event 'HOND' is méér dan alleen een hondententoonstelling. Er zijn demonstraties en wedstrijden, je kunt shoppen en er is een hondendorp met informatie over hondenrassen.


In 2023 vond het event plaats op 24 t/m 26 november 2023.

In 2024 vind het plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 november en zondag 1 december 2024. Zet het alvast in je agenda! 

Het event HOND is de overkoepelende naam voor het event van de Raad van Beheer waar ook de jaarlijkse Winner Show onderdeel van uitmaakt. Event Hond: beleef houden van honden! 


Er zijn demonstraties, lezingen, hondensportwedstrijden, je kunt shoppen en er is een hondendorp met informatie over hondenrassen.

Bekijk het in onze promovideo: 


Bestel je toegangstickets vanaf eind 2024 online zodat je niet in de rij hoeft voor de kassa.    

 

Informatie hondenrassen & aanschaf hond

Er zijn over 3 dagen verdeeld ruim 5.000 honden van meer dan 200 verschillende rassen. Wil je meer informatie over een ras naar keuze, dan ben je aan het goede adres op event Hond!  

Er is een hondendorp met informatie over de verschillende hondenrassen. De rasverenigingen kunnen je alles vertellen over de aanschaf en het houden van hun ras(sen). 

De hondenrassen worden de hele dag door gekeurd tussen 9.30 uur en 15.00 uur. Op vrijdag zijn alle rassen aanwezig van de 10 rasgroepen. Op zaterdag en zondag zijn de 10 groepen opgesplitst. Heb je interesse in bepaalde rassen kijk dan op welke dag, op welk tijdstip en en in welke ring ze gekeurd worden. Je kunt dan makkelijk contact maken met eigenaren en fokkers van het ras rondom de ring. Ze vertellen je graag meer over hun ras. 

Voor de tijdsindeling van de keuringen per ras en het  nummer van de ring waar het ras gekeurd wordt kun je tezijnertijd terecht in de catalogus op OnlineDogShows. 

Programma demonstraties

Hond besteedt ook aandacht aan andere activiteiten die je met je hond(en) kunt doen. In de demoring komen deze activiteiten aan bod. Het programma in 2023 zag er als volgt uit:

demoring programma hond2023

Programma wedstrijden

FCI Agility wedstrijd
Agility is een snelle, actieve sport waarbij je je hond zo snel mogelijk door een hindernisparcours van sprongen, wip, slurf  en slalompaaltjes stuurt. FCI Agility is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden.


Junior Handling
Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond door junioren (tot 17 jaar). Het is een vorm van sport met honden. ‘Handling’ is het Engelse woord voor ‘omgaan met’ en dat is precies waar het bij junior handling om draait: het omgaan met honden door jonge mensen. Degene die de hond voorbrengt noemen we handlers.
De grote finale van deze jaarlijkse competitie is tijdens de Winner Show met de verkiezing van de Nederlands Kampioen Junior Handling. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale competities.


Dog Dance wedstrijd
Dog Dance betekent letterlijk 'hondendans'. Dog Dance is een creatieve en inspirerende hondensport. Het is een uitgebreide manier van trainen waarbij veel mogelijk is en je de oefeningen zelf kan aanpassen aan je eigen behoefte en die van je hond. Als je hond eenmaal een aantal oefeningen beheerst, kan je deze samen met je hond achter elkaar zetten. Muziek erbij en je kunt spreken van een mini routine: een soort 'dans'. 

 

 

Programma lezingen

Er zijn iedere dag lezingen voor hondenliefhebbers, bezoekers en studenten. Het zijn compacte lezingen van 20 tot 30 minuten. Je kunt je niet aanmelden en vol = vol. Wees dus op tijd! Het programma zag er in 2023 als volgt uit:

lezingen programma hond event

 

Shoppen - Standhouders

Ben je klaar met honden kijken dan kun je lekker shoppen voor je hond en voor jezelf bij alle stands. 

De volgende stands waren aanwezig tijdens Hond2023.

standhouderslijst

 

Plattegrond

Wil je alvast bekijken waar je moet zijn tijdens event Hond dan kun je de plattegrond hier bekijken: plattegrond Hond 2023

 

Parkeren 

Parkeren is gratis bij het WTC tijdens HOND2024. 

Er zijn meerdere parkeerplaatsen in de omgeving. 

 

 

Toegang Tickets & prijzen

Je kunt je tickets kopen aan de kassa, maar wil je snel naar binnen bestel ze dan vooraf online. 

Toegangsprijs volwassenen € NNB per dag.

Toegangsprijs kinderen (4-16 jaar, 65+, studenten) € NNB per dag.

Toegangsprijs bezoekershond € NNB per dag*.

Voor families (max. 2 volwassen, 2 kinderen en 1 hond) geldt een speciaal tarief van € NNB.

* Honden van bezoekers zijn van harte welkom op event Hond als ze aangelijnd zijn en de hondenpoep wordt opgeruimd. Ook dienen ze zich sociaal naar andere honden te gedragen en voldoende ingeënt te zijn. Houd er wel rekening mee dat een dagje event Hond ook (in)spannend kan zijn voor je hond. Er lopen iedere dag ruim 1.500 honden op het event. Twijfel je of je hond het leuk vindt, neem hem dan niet mee en kom gezellig zelf zonder hond. Zorg je wel voor een goede oppas? 

Kom je wel met je hond koop dan vooraf een hondenticket via de ticketshop.

Partners

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Royal Canin en Eukanuba.