Event Hond

Het event 'HOND' is niet alleen maar hondenshows. Er zijn wedstrijden, je kunt shoppen en er is informatie over hondenrassen en op vrijdag is er een programma voor leerlingen van het GroenOnderwijs.


 

In 2024 vind het plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 november en zondag 1 december 2024. Zet het alvast in je agenda! 

Het event HOND is de overkoepelende naam voor het event van de Raad van Beheer waar ook de jaarlijkse Dutch Winner Show , de grootste hondenshow van Nederland, onderdeel van uitmaakt. 

Er zijn lezingen, hondensportwedstrijden, je kunt shoppen en je kunt er informatie inwinnen over de meer dan 200  verschillende hondenrassen die elke dag aanwezig zijn.

Bekijk het in onze promovideo: 


Bestel je toegangstickets online zodat je niet in de rij hoeft voor de kassa. 

Bestel tickets Event Hond 2024   

Programma Shows

Event Hond bestaat uit 3 verschillende shows: Fryslân Cup, Tulip Cup en de oudste show van Nederland, de Dutch Winner Show.

 

Elke dag worden alle rassen geshowd in de ring. Het zijn zogenaamde all-breed shows.  

Er zijn over 3 dagen verdeeld ruim 6.000 honden van meer dan 200 verschillende rassen. 

De inschrijving voor exposanten is open vanaf 1 juli 2024.

Inschrijven t/m 15 oktober
Pup € 40 (alle shows)
Andere klassen € 60 (alle shows)

Inschrijven vanaf 16 oktober t/m 19 november
Pup € 40 (alle shows)
Andere klassen € 70 (alle shows)

Schrijf direct in voor Hond 2024

Meer informatie voor exposanten zie de pagina 'Winner Show'. 

 

Informatie hondenrassen & aanschaf hond

Wil je meer informatie over een ras naar keuze, dan ben je aan het goede adres op event Hond! Je wandelt de hele dag door een levende hondenencyclopedie!

De hondenrassen worden de hele dag door gekeurd tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn alle rassen aanwezig van de 10 rasgroepen.

Heb je interesse in bepaalde rassen kijk dan op welke dag, op welk tijdstip en en in welke ring ze gekeurd worden. Je kunt dan makkelijk contact maken met eigenaren en fokkers van het ras rondom de ring. Ze vertellen je graag meer over hun ras. 

Voor de tijdsindeling van de keuringen per ras en het nummer van de ring waar het ras gekeurd wordt kun je terecht in de catalogus op OnlineDogShows kort voor de start van het evenement. 

Programma wedstrijden

FCI Agility wedstrijd
Agility is een snelle, actieve sport waarbij je je hond zo snel mogelijk door een hindernisparcours van sprongen, wip, slurf  en slalompaaltjes stuurt. FCI Agility is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden.

agility

 

Junior Handling

Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond door junioren (tot 17 jaar). Het is een vorm van sport met honden. ‘Handling’ is het Engelse woord voor ‘omgaan met’ en dat is precies waar het bij junior handling om draait: het omgaan met honden door jonge mensen. Degene die de hond voorbrengt noemen we handlers.

junior handling


De grote finale van deze jaarlijkse competitie is tijdens de Winner Show met de verkiezing van de Nederlands Kampioen Junior Handling. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale competities.
Ook is er een Nederlands Kampioenschap Debutanten Junior HandlingDe debutanten klasse is bedoeld voor de beginnende en jonge deelnemer in de Junior Handling competitie. Lees meer op de pagina 'Junior Handling'

 

Dag van het GRoen Onderwijs

Op vrijdag zijn de studenten uit het Groen Onderwijs van harte welkom. Er is een apart programma met diverse lezingen, workshops en een prijsvraag [meer informatie volgt].

 

Shoppen - Standhouders

Ben je klaar met honden kijken dan kun je lekker shoppen voor je hond en voor jezelf bij alle stands. Er zijn altijd mooie aanbiedingen bij de standhouders. 

shoppen

 

Parkeren 

Parkeren is gratis bij het WTC tijdens HOND2024. 
Er zijn meerdere parkeerplaatsen in de omgeving. 

Toegang Tickets & prijzen

Je kunt je tickets kopen aan de kassa, maar wil je snel naar binnen bestel ze dan vooraf online. De prijzen voor 2024 zijn hetzelfde gebleven als vorig jaar.

Bestel tickets 2024 

Toegangsprijs volwassenen € 12,50 per dag.

Toegangsprijs kinderen (4-16 jaar, 65+, studenten) € 7,50 per dag.

Toegangsprijs bezoekershond € 5 per dag*.

Voor families (max. 2 volwassen, 2 kinderen en 1 hond) geldt een speciaal tarief van € 30,00.

* Honden van bezoekers zijn van harte welkom op event Hond als ze aangelijnd zijn en de hondenpoep wordt opgeruimd. Ook dienen ze zich sociaal naar andere honden te gedragen en voldoende ingeënt te zijn.

Houd er wel rekening mee dat een dagje event Hond ook (in)spannend kan zijn voor je hond. Er lopen iedere dag ruim 2.000 honden op het event. Twijfel je of je hond het leuk vindt, neem hem dan niet mee en kom gezellig zelf zonder hond. Zorg je wel voor een goede oppas? 

Kom je wel met je hond koop dan vooraf een hondenticket via de ticketshop.

Partners

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Royal Canin en Eukanuba. 


 

Eukanuba