Benelux Winner

België, Nederland en Luxemburg hebben een unieke samenwerking in de vorm van de Benelux Winner. Ieder jaar organiseert elk land één tentoonstelling waar je de titel ‘Benelux Winner’ kunt halen.


Benelux Winner shows in 2019

 

Nederland:

zaterdag 2 maart en zondag 3 maart in Groningen

 

België: 

27 juli 2019 in Luik

 

Luxemburg:

zaterdag 31 augustus en zondag 1 september (achteraf toegekend)

 

De titelwinnaars van de shows in Nederland vanaf 2014 vind je op de pagina Benelux Titelwinnaars Nederland.

Alle titelwinnaars vanaf 2014 vind je op de pagina Beneluxwinner Nederland, België en Luxemburg

 

NB: De Benelux Winner Show 2019 Groningen is een kwalificatieshow voor Crufts 2020. 

Kwalificatie voor Crufts

De  Benelux Winner is een "overseas qualifying show" voor de eerstvolgende "Crufts". Dit geldt alleen voor de Jeugdwinners (de honden met 1 U in de jeugdklas) en de beste reu van ieder ras (mits uitmuntend).

Voor meer informatie over de kwalificatie voor Crufts ga je naar de pagina Kwalificatie voor Crufts.

 

Meer informatie over de data van de Benelux Winner Shows in België en Luxemburg en de titelwinnaars per land/per jaar vind je op de website van de Benelux Winner

 

2016 overgangsjaar

Omdat onderstaande wijziging nog niet is doorgevoerd in het KR, is 2016 voor Nederland een overgangsjaar. Meer informatie vind je in het nieuwsbericht van 7 oktober 2016.

 

Benelux Winner titels (per 1-1-2016)

 

Benelux Winner/Winster

De titel “Benelux Winner/Winster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toegekend aan iedere reu en iedere teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling het CACIB krijgt toegewezen (dus niet noodzakelijkerwijs de beste reu of de beste teef en/of BOB). De hond moet de kwalificatie “uitmuntend” behaald hebben. De titel is BWBE’jaartal voor België,  BWNL’jaartal voor Nederland of BWLU’jaartal voor Luxemburg.

NB: Behoort het ras tot een (nog) niet FCI-erkend ras of een ras met voorlopige erkenning (kunnen geen CACIB krijgen), dan gaat de titel naar de beste reu en teef komende uit de tussenklas, openklas, gebruikshondenklas of kampioensklas. 


Benelux Jeugd Winner/Winster

De titel “Benelux Jeugd Winner/Winster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toegekend aan iedere reu en iedere teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling in de Jeugdklasse als nummer 1 is geplaatst. De hond moet de kwalificatie “uitmuntend” behaald hebben. De titel is BJWBE’jaartal voor België, BJWNL’jaartal voor Nederland en BJWLU’jaartal voor Luxemburg.

 

Benelux Veteranen Winner/Winster

De titel “Benelux Veteranen Winner/Winster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toegekend aan iedere reu en iedere teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling in de Veteranenklasse als nummer 1 is geplaatst. De hond moet de kwalificatie “uitmuntend” behaald hebben. De titel is BVWBE’jaartal voor België, BVWNL’jaartal voor Nederland of BVWLU’jaartal voor Luxemburg.

 

Het behalen van de Benelux Kampioentitels

Als je hond op de verschillende Benelux Winner shows heel succesvol is, kan deze Benelux Kampioen worden. Er wordt een centrale lijst bijgehouden waarin alle winnaars van een titel winnaars staan. Als je hond de Benelux titel heeft behaald, moet je het Benelux kampioenschapsdiploma aanvragen bij de Kennel Club van het land waar het laatste resultaat is behaald. Je ontvangt de titel en het diploma na betaling van de factuur.

 

Benelux Kampioen

Behaalt je hond in alle drie Benelux-landen onder drie verschillende keurmeesters een Benelux Winner-titel, dan krijgt hij de titel “Benelux Kampioen". De titels hoeven niet in hetzelfde jaar behaald te zijn. Als de hond in de Nederlandse stamboekhouding (NHSB) staat, mag hij niet ingeschreven zijn in G-0 van het Voorlopig Register (VR). De ouders moeten ook in het NHSB of in een door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkende buitenlandse stamboekhouding geregistreerd staan. Staat de hond in een buitenlandse stamboekhouding ingeschreven, dan moeten ook de ouders geregistreerd zijn. Dit moet blijken uit een voor het buitenland bestemde stamboom die is afgegeven op grond van de bedoelde inschrijving.

 

Benelux Jeugd Kampioen

Je hond krijgt deze titel als hij in twee Benelux-landen onder twee verschillende keurmeesters een Benelux Jeugd Winner titel behaalt. Dit hoeft niet in hetzelfde jaar te zijn. Als de hond in het NHSB staat, mag hij niet ingeschreven zijn in G-0 van het VR. De ouders moeten ook in het NHSB of in een door de FCI erkende buitenlandse stamboekhouding geregistreerd staan. Staat de hond in een buitenlandse stamboekhouding ingeschreven, dan moeten ook de ouders geregistreerd zijn. Dit moet blijken uit een voor het buitenland bestemde stamboom die is afgegeven op grond van de bedoelde inschrijving.

 

Benelux Veteranen Kampioen

Je hond krijgt deze titel als hij in twee Benelux-landen onder twee verschillende keurmeesters een Benelux Veteranen Winner titel behaalt. Dit hoeft niet in hetzelfde jaar te zijn. Als de hond in het NHSB staat, mag hij niet ingeschreven zijn in G-0 van het VR. De ouders moeten ook in het NHSB of in een door de FCI erkende buitenlandse stamboekhouding geregistreerd staan. Staat de hond in een buitenlandse stamboekhouding ingeschreven, dan moeten ook de ouders geregistreerd zijn. Dit moet blijken uit een voor het buitenland bestemde stamboom die is afgegeven op grond van de bedoelde inschrijving.

Voor een uitgebreidere omschrijving over de toekenning van de titels verwijzen wij naar het nieuwsbericht van 18 januari 2017 op onze website.

  

Nomenclatuur van de FCI is leidend

De rassen nomenclatuur van de FCI (Fédération Cynologique Internationale) is leidend. Als de nomenclatuur bepaalt dat slechts 1 CACIB toegekend kan worden aan een variëteit en/of kleur dan kan er slechts 1 Benelux Winner toegekend worden aan deze variëteit en/of kleur. Dit is ook van toepassing indien in het land waar de show plaatsvindt de kleuren/variëteiten afzonderlijk gekeurd worden.

Voor het overige gelden het tentoonstellingsreglement van de kennelclub van het organiserende land en de regels van de FCI.

FCI-show Regulations.

 

Aanvragen Benelux Kampioen, Benelux Jeugdkampioen of Benelux Veteranenkampioen.  

Een kampioenschap kan aangevraagd worden via het aanvraagformulier.