Honden Welzijn Team

De Raad van Beheer staat voor gezonde en sociale honden. Daarom is op alle hondenshows in Nederland ons Honden Welzijn Team aanwezig. Het Honden Welzijn Team bestaat uit ervaren mensen uit de kynologie. De leden van het team treden niet als politieagent op, maar wijzen exposanten er op dat ze hun honden ook op tentoonstellingen op een verantwoorde, hondvriendelijke manier moeten behandelen.


De leden van het Honden Welzijn Team stellen zich dan ook actief op en lopen rond op de hondenshows. Zien de leden van dit team dat honden bijvoorbeeld te lang zonder water zitten of te lang zonder aandacht in een bench verblijven, dan spreken zij de exposant hier op aan. Ook ziet het team er op toe dat honden niet te lang of onbewaakt op een trimtafel staan of prikbanden dragen. Exposanten die hun honden ruw behandelen, krijgen ook met de leden van het team te maken.

Het Honden Welzijn Team kan - in samenwerking met de gedelegeerde en de organisatie - gebruik maken van een zogenaamd lik-op-stuk-beleid bij exposanten die in overtreding zijn. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om exposanten te schorsen. Ook is het mogelijk dat behaalde titels worden ingetrokken. Het Honden Welzijn Team is niet bevoegd dergelijke maatregelen zelf en zonder nader overleg te treffen.

Zie je op een show dat exposanten niet of onvoldoende rekening houden met het welzijn van hun hond, geef dat dan door bij de stand van de Raad van Beheer. 

Protocol Honden Welzijn Team 

De organisatie van de Hondententoonstelling Maastricht 2018 heeft in overleg met het bestuur van de Raad van Beheer onderstaande informatie en gedragsregels gepubliceerd. Hierin vragen zij, naast de reguliere controle die zal plaatsvinden door ons HondenWelzijnsTeam, extra aandacht voor het welzijn van de honden en verscherpen en verduidelijken zij de gedragsregels voor de show. Deze gedragsregels zijn ook in andere talen beschikbaar. Indien u dit initiatief steunt vragen wij u dit zo veel mogelijk te delen met andere (buitenlandse) exposanten.

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS NL.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_DUITS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_ENGELS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_SPAANS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_FRANS.pdf