Winner Show

De Winner is de grootste hondententoonstelling in Nederland. De tentoonstelling is de afgelopen jaren samengegaan met het event HOND. Hond is hét event waar je 'houden van honden' kunt beleven met demonstraties, workshops en wedstrijden.


logo dutch winner

TE winnen titels

De Winner is een ‘titelshow’. Dat wil zeggen dat er bij alle rassen titels vergeven worden. De titel Winner/Winster gaat naar iedere hond die beste reu dan wel teef van het ras is geworden. De titel Jeugdwinner/Jeugdwinster gaat naar iedere reu dan wel teef die de eerste plaats heeft behaald in de jeugdklas en bovendien de kwalificatie ‘uitmuntend’ heeft gekregen. Voor de titel Veteranenwinner/Veteranenwinster gelden dezelfde eisen, zij het dat deze in de veteranenklas moeten zijn behaald. Daarnaast telt een CAC (Nationale kampioenschapsprijs) op de Winner dubbel. Het reserve-CAC telt gewoon als een 1/4e punt.

 

Kwalificatie voor Crufts

De Winner is een "overseas qualifying show" voor de eerstvolgende "Crufts". Dit geldt alleen voor de Jeugdwinners en de Winners (ofwel de beste reu en de beste teef). Meer informatie vind je op de pagina Kwalificatie voor Crufts.

 

Gezondheid en welzijn van de honden

Vanzelfsprekend is er op de Winner veel aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de honden. Voor alle keurmeesters, exposanten/fokkers en bezoekers moeten de gezondheid en het welzijn van de hond prioriteit nummer 1 zijn! Daarom krijgen de keurmeesters een instructie waar ze bij het keuren op moeten letten. Voor sommige rassen gelden aanvullende instructies, de zogenaamde rasspecifieke instructies. Zo moeten de honden ‘fit for function’ zijn en geen overdrijvingen van uiterlijke kenmerken hebben. De keurmeester let ook op andere dingen zoals de bouw, het gebit, de ogen, de huid, overgewicht en het temperament en gedrag.

 

Event 'hond': Meer dan een tentoonstelling

De Winner is onderdeel van het event HOND 2022. Dit event is meer dan alleen een hondententoonstelling. Er zijn demonstraties, workshops waar je met je hond aan deel kunt nemen, hondensportwedstrijden, je kunt shoppen en er is een hondendorp met informatrie over hondenrassen. Zo hebben de rasverenigingen van de Nederlandse hondenrassen die bij de Raad van Beheer aangesloten zijn een stand op Hond. Je kunt er terecht voor informatie over het ras of de rassen. Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot of heb je andere vragen, dan staat de rasvereniging je graag te woord.

Hond besteedt ook aandacht aan andere activiteiten die je met je hond(en) kunt doen. In de event- en demonstratiering komen deze activiteiten aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het dansen met je hond oftewel dog dance.
Daarnaast is er veel aandacht voor activiteiten met de jeugd door de Youth commissie en is er o.a. junior handling. Junior handling is het in competitieverband verantwoord en deskundig voorbrengen van een hond. De grote finale van deze competitie is tijdens de Winner met de verkiezing van de Nederlands Kampioen Junior Handling. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale competities. Ook andere sporten presenteren zich tijdens de Winner.

 

Eerstvolgende Winner

De Winner was de afgelopen jaren altijd in de RAI in Amsterdam en in 2019 samen met de Kerst Show van KC Nijmegen. Helaas ging de Winner in 2020 en 2021 niet door i.v.m.COVID-19. Gelukkig kunnen we het evenement in 2022 weer organiseren in het WTCExpo te Leeuwarden! 

Meer informatie op www.winnershow.nl.  

Klik hier voor het tentoonstellingsregelement