Winner Show / Fryslân cup / Tulip Cup

De Dutch Winner Show is de grootste en oudste hondententoonstelling in Nederland. De Winner vindt plaats op zondag in een weekend eind november. Op de vrijdag ervoor is er de eendaagse show de Fryslân Cup en op zaterdag de eendaagse show de Tulip Cup. De tentoonstelling is de afgelopen jaren samengegaan met het event HOND. Hond is hét event waar je 'houden van honden' kunt beleven met 3 shows, wedstrijden, shoppen en lezingen.


Let op inschrijving via OnlineDogShows is nog niet open! 
We zijn druk bezig met de keurmeesterslijst voor de 3 shows.

3 shows logo

 KEURMEESTERS

 Hieronder vind je per FCI Rasgroep de keurmeesterlijsten.
Let op, deze zijn onder voorbehoud, er kunnen wijzigingen optreden.

De inschrijving opent 1 juli 2024.

Group 1 Sheepdogs and Cattledogs (except Swiss Cattledogs)

Group 2 Pinscher and Schnauzer - Molossoid and Swiss Mountain and Cattledogs

Group 3 Terriers

Group 4 Dachshunds

Group 5 Spitz and primitive types

Group 6 Scent hounds and related breeds

Group 7 Pointing Dogs

Group 8 Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs

Group 9 Companion and Toy Dogs

Group 10 Sighthounds

NON FCI Breeds

HOND MAINRING

Dutch Winner Show

De Dutch Winner Show is de oudste Nedrlandse hondenshow en bestaat al meer dan 100 jaar. Vanaf 2024 is de Dutch Winner Show een all-breed ééndaagse show op de zondag na de Fryslân Cup op vrijdag en de Tulip Cup op zaterdag. Dit betekent dat op zondag alle ingeschreven rassen gekeurd worden. Zo kunnen exposanten binnen een lang weekend 4 kampioenschapspunten halen voor hun titel. De Dutch Winner Show is een titelshow en je kunt je kwalificeren voor deelname aan Crufts, de grootste hondenshow ter wereld in Engeland. 

Te winnen titels

De Winner is een ‘titelshow’. Dat wil zeggen dat er bij alle rassen titels vergeven worden.

  • De titel Winner/Winster gaat naar iedere hond die beste reu dan wel teef van het ras is geworden.
  • De titel Jeugd Winner/Jeugd Winster gaat naar iedere reu dan wel teef die de eerste plaats heeft behaald in de jeugdklas en bovendien de kwalificatie ‘uitmuntend’ heeft gekregen.
  • Voor de titel Veteranen Winner/Veteranen Winster gelden dezelfde eisen, zij het dat deze in de veteranenklas moeten zijn behaald.

Daarnaast telt een CAC (Nationale kampioenschapsprijs) op de Winner dubbel. Het reserve-CAC telt gewoon als een 1 punt.

De rassen worden op 1 dag gekeurd, het is een all-breed show. De verdeling van de rassen uit de 10 FCI-groepen over de dag wordt vooraf kenbaar gemaakt.

 

Kwalificatie voor Crufts

De Winner is een "overseas qualifying show" voor de eerstvolgende "Crufts" show in Engeland. Dit geldt alleen voor de Jeugdwinners en de Winners (ofwel de beste reu en de beste teef). Meer informatie vind je op de pagina Kwalificatie voor Crufts. 

 

Fryslân Cup

logo fryslan cup

De Fryslân Cup is een all-breed ééndaagse show op de vrijdag vóór de Tulip Cup en de Dutch Winner Show. Dit betekent dat op vrijdag alle ingeschreven rassen gekeurd worden. Zo kunnen exposanten binnen een lang weekend 4 kampioenschapspunten halen voor hun titel. De Fryslân Cup is geen titelshow zoals de Winner. 

Tulip Cup

tulip cup

De Tulip Cup is een all-breed ééndaagse show op de zaterdag vóór de Dutch Winner Show. Dit betekent dat op zaterdag alle ingeschreven rassen gekeurd worden. Zo kunnen exposanten binnen een lang weekend 4 kampioenschapspunten halen voor hun titel. De Tulip Cup is geen titelshow zoals de Winner.  


Gezondheid en welzijn van de honden

Vanzelfsprekend is er op de Fryslan Cup, Tulip Cup en Dutch Winner Show veel aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de honden. Voor alle keurmeesters, exposanten/fokkers en bezoekers moeten de gezondheid en het welzijn van de hond prioriteit nummer 1 zijn!

Daarom krijgen de keurmeesters een instructie waar ze bij het keuren op moeten letten. Voor sommige rassen gelden aanvullende instructies, de zogenaamde rasspecifieke instructies.

Zo moeten de honden ‘fit for function’ zijn en geen overdrijvingen van uiterlijke kenmerken hebben. De keurmeester let ook op andere dingen zoals de bouw, het gebit, de ogen, de huid, overgewicht en het temperament en gedrag.

 

Event 'hond': beleef houden van honden

De Fryslân Cup, Tulip Cup en de Dutch Winner Show zijn onderdeel van het event 'HOND'. Dit event is méér dan alleen 3 hondententoonstellingen. Er zijn hondensportwedstrijden, je kunt shoppen en er is informatie over alle hondenrassen. Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot of heb je andere vragen, dan staan de aanwezige exposanten en fokkers rondom de ring je graag te woord.

Hond besteedt ook aandacht aan wedstrijden die je met je hond(en) kunt doen. In de erering komen deze activiteiten aan bod. Denk bijvoorbeeld aan FCI Agilty, waar je samen met je hond zo snel mogelijk en zonder fouten een parcours moet afleggen met sprongen, een tunnel en een wip. 

Daarnaast is er aandacht voor activiteiten met de jeugd door de Youth commissie en is er junior handling. Junior handling is het in competitieverband verantwoord en deskundig voorbrengen van een hond. De grote finale van deze competitie is tijdens de Winner met de verkiezing van de Nederlands Kampioen Junior Handling. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale competities.  

Partners

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Royal Canin en Eukanuba. 


 

Eukanuba

Locatie 

De Winner was tot 2019 altijd in de RAI in Amsterdam en was de oudste klant van de RAI. In 2019 is de Winner samengegaan met de Kerst Show van KC Nijmegen. Helaas ging de Winner in 2020 en 2021 niet door i.v.m. Corona.

Vanaf 2022 organiseren we het evenement in het WTC Expo te Leeuwarden. De komende jaren zal event HOND inclusief de Winner Show, de Fryslân Cup en de Tulip Cup in Leeuwarden plaatsvinden. 

Meer informatie over de keurmeesters, rasindeling en  toegangsprijzen volgt binnenkort op OnlineDogShows. 

Meer informatie voor bezoekers op de pagina Event 'Hond'.  

OPENINGSTIJDEN

Deuren open voor exposanten: 8.00 uur

Start keuringen: 9.30 uur

Start wedstrijden: 9.30 uur

Start erekeuringen 15.00 uur.

Ringmedewerkers

Voor een show als de Fryslân Cup en Winner hebben wij veel ringmedewerkers nodig. Wil je graag, samen met ons, dit evenement tot een succes maken?  Geef je dan op als Ringmedewerker! 

Aanmeldformulier