World Dog Show 2018

Show the world your talent! De World Dog Show 2018 in Amsterdam werd van 9 tot en met 12 augustus 2018 gehouden in de RAI.


Van 9 tot en met 12 augustus 2018 stond de Amsterdam RAI in het teken van de World Dog Show 2018.

Meer dan 40.000 hondenliefhebbers genoten van de World Dog Show, de grootste hondenshow ter wereld. Onder het motto “Show the world your talent” werden meer dan 33.500 honden uit 74 landen aan het publiek getoond. De Nederlandse Kennel Club ‘Raad van Beheer’, de overkoepelende organisatie op het gebied van houden van honden, was verantwoordelijk voor dit unieke evenement. Gedurende vier dagen draaide het om het houden van én genieten met honden.

Media aandacht

De WDS trok een overweldigende aandacht van de media.

Voor een overzicht media coverage klik hier.


De sponsors, zonder wie een WDS niet mogelijk is, lieten zich van hun beste kant zien. Eukanuba en Royal Canin pakten als hoofdsponsors flink uit maar ook diverse andere grote sponsoren geven acte de presence.

 

Dit officiële wereldkampioenschap voor honden telde méér deelnemende honden dan de afgelopen WK’s in Milaan, Parijs en Leipzig, en brak daarmee alle records. Ruim 200 keurmeesters uit de hele wereld keurden per dag gemiddeld 8.500 honden van 350 verschillende rassen. De beste honden van elk ras mogen zich wereldkampioen noemen. Op zondag werd de overall kampioen van alle wereldkampioenen gekozen.De uiteindelijke ‘Best in Show’ titel van de World Dog Show 2018 ging naar een Nederlandse exposant. Allround keurmeester Rony Doedijns wees in de finale onder een daverend applaus de Grand Basset Griffon Vendéen, Frosty Snowman van Gwen Huikeshoven, als winnaar aan.
Er was meer Nederlands succes. Ook de titel “Wereldkampioen Junior Handling”, een sport waarin jongeren actief zijn met hun hond en deze leren showen, ging naar Nederland. Priscilla van Oosten versloeg ruim honderd deelnemers uit 40 landen en nam deze felbegeerde titel mee naar huis. 

Strenge richtlijnen en Zero Tolerance Beleid
De Raad van Beheer vindt de gezondheid en het welzijn van honden zeer belangrijk, ook tijdens de show. De organisator stelde daarom een Hondenwelzijnsteam samen die het welzijn van alle honden streng in de gaten hield. Zaken als het niet beschikken over vers drinkwater, het te lang op de (trim)tafel staan en te lang in een bench zitten waren aandachtspunten voor het team. Voor het achterlaten van honden in voertuigen werd zelfs een Zero Tolerance Beleid opgesteld. In samenwerking met dierenartsen en de lokale politie handhaafde het Hondenwelzijnsteam zeer streng. Dit beleid leidde ertoe dat meerdere honden uit voertuigen zijn gered. De uit het buitenland afkomstige eigenaren zijn direct gestraft: hun uitslagen van de wedstrijden zijn geschrapt en ze werden voor de rest van de show uitgesloten van deelname. 

Internationaal karakter ook op de beursvloer
Het programma van de World Dog Show stond niet alleen maar in het keuren van 33.500 honden. Voor bezoekers en deelnemers was er een afwisselend programma samengesteld. In de zogeheten “Special Events Ring” lieten honden hun werk- en sportkwaliteiten zien. Honden met een baan, zoals hulphonden en reddingshonden, zetten daarin hun beste pootje voor. Uiteraard kon er ook naar hartenlust worden gewinkeld. De ruim 200 stands boden een breed assortiment aan hondenvoeding en snacks, en diverse soorten accessoires als hondenbeeldjes, voerbakken en riemen. 

Het Nederlands Cultuur Erfgoed werd niet vergeten tijdens dit evenement met internationale allure. In de aankleding van de hallen en de openingsceremonie kwamen  Hollandse symbolen als klederdracht, tulpen en de Nederlandse DJ’s voorbij. Er was tevens speciale aandacht voor de negen Nederlandse hondenrassen. Samen met de in totaal 350 aanwezige hondenrassen zorgde dit ervoor dat bezoekers van over de hele wereld zich vier dagen lang waanden in een tot leven gekomen hondenencyclopedie.

 

Meer informatie?
Meer informatie over de World Dog Show 2018 vindt u op www.wds2018.com  of via Facebook