Kennis Tour - Gangwerk in beweging

22 okt 2020

Lezing Kennis Tour

Locatie

Informatie

Waar kijkt een keurmeester naar tijdens show en hoe beoordeelt deze in grote lijnen gangwerk – en dan vooral functioneel gangwerk. Welke verschillen zijn er hierbij tussen verschillende rassen en hoe zijn deze te verklaren vanuit het oorspronkelijke doel van dat ras.

Door middel van praktijkvoorbeelden ondersteund met beeldmateriaal zal er tijdens deze lezing een tipje van de sluier worden opgelicht over hoe een keurmeester te werk gaat en de verschillende (rasgebonden) aspecten waarmee hierbij rekening wordt gehouden.

  

Over de sprekers

Dick Rutten

Dick Rutten heeft professioneel met hulphonden gewerkt. Zijn eerste eigen ras was de kortharige Duitse Staande Hond en later dashonden. Na zijn kynologische training werd hij keurmeester van vele rassen in de FCI-groepen 1, 4, 5, 6, 7, 8. Ook is hij gekwalificeerd om de Hollandse Smoushond, ruwharige Foxterriër en Ierse Wolfshond te keuren op gezondheid, gedrag en functionaliteit.
Naast zijn activiteiten als keurmeester is hij manager en organisator van verschillende, kleine tot zeer grote, evenementen en is lid van verschillende commissies.
Als docent Exterieur & Bewegingsleer heeft Dick vele jaren nieuwe keurmeesters opgeleid.

Rob Douma

Rob Douma is opgegroeid met Dobermanns en had later ook Tibetaanse Spaniels. Met beide rassen heeft hij in binnen- en buitenland geshowd. Met Dobermanns heeft hij in binnen- en buitenland getraind (SchH/IPO).
In 1995 werd hij keurmeester voor de Dobermanns en was op dat moment de jongste keurmeester in Nederland. In de ruim 20 jaar daarna werd hij keurmeester voor steeds meer rassen, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat hij in december 2019 werd benoemd tot allround keurmeester.

Organisatie