Kennis Tour - Propriocepsis voor de Pup

6 feb 2018

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers, waarbij elke spreker verschillende locaties aandoet. In 2009 werd het eerste Raad van Beheer Fokkerscongres georganiseerd in Evenemententheater Beekse Bergen. In 2012 maakte het Fokkerscongres plaats voor een jaarlijkse Fokkerstour. Vanaf 2015 is de naam aangepast naar de Raad van Beheer Kennis Tour. De inhoud van de lezingen is namelijk niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.

Locatie

Informatie

Propriocepsis is het bewust zijn van waar je lichaam en ledematen zich bevinden en hoe ze bewegen in relatie tot de omgeving en tot elkaar. Door het stimuleren van de proprioceptie ontwikkelen honden goede motorieke vaardigheden, coördinatie, balans en het geeft een hond zelfvertrouwen. Daarnaast verkleint het de kans op blessures, in zowel het gewone leven als de sport. 

Wat kunnen fokkers en eigenaren van pups doen om deze vaardigheid van jongs af aan optimaal te laten ontwikkelen? Wat kun je pups aanbieden, vanaf welke leeftijd, hoe bouw je het op en waar moet je op letten? 

Over de spreker:

Sam Turner (1973) heeft een zeer ruime ervaring op hondengebied. Opgegroeid in een gezin met honden heeft zij de liefde voor deze dieren met de paplepel ingegoten gekregen. 
Na haar studie ethologie aan de Universiteit Wageningen werd haar ervaring uitgebreid met diverse opleidingen. In 2005 is Sam haar eigen hondenschool Paws4Fun begonnen, sinds 2009 is de school haar fulltime bezigheid.

Sam heeft de cursus Balans en Coördinatie ontwikkeld en geeft sinds 2012 hiervoor ook instructeursopleidingen in binnen- en buitenland. Het belang van beweging van de hond op een verantwoorde manier staat altijd voorop. Jonge honden, sporthonden, oudere honden en honden in een revalidatietraject krijgen hiermee een sterke lichamelijke ondersteuning.
Haar manier van begeleiden van pups dmv puppygym en het puppyparcours is innovatief. Sam werkt graag samen met fokkers om de pups en hun toekomstige eigenaars, al voor ze het nest verlaten, een rugzakje met tips en opvoedkundige handvatten mee te geven.

Organisatie