Afgelast - Kennis Tour Online - Omgaan met je ouder wordende hond

23 sep 2020

Lezing Kennis Tour Online

Locatie

Informatie

Met ouderdom komen ook gebreken. Wat voor veranderingen komen er allemaal om de hoek kijken bij de ouder wordende hond. Fysiek, fysiologisch en mentaal is de senior hond simpelweg anders dan een volwassen hond. Wat voor beweging hebben ze nodig? Hoe ga je om met lichamelijke gebreken? Hoe houd je een senior eigenlijk fit? 

 

Over de spreker

Sam Turner (1973) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie. Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden. Voor kynologisch instructeurs biedt dit meer verdieping krijgen op het gebied van de lichamelijke ontwikkeling van honden en hoe zij daar binnen hun lessen meer gebruik van kunnen maken en hun klanten beter kunnen begeleiden.

Naast deze activiteiten is zij gastdocent bij verschillende opleidingen voor kynologisch instructeur binnen Nederland en België. In de hoedanigheid als gastdocent richt zij zich op balans en coördinatie, de ontwikkeling van pups en clickertraining.

Binnen Nederland en internationaal is Sam actief als spreker op congressen en symposia en wordt ze regelmatig uitgenodigd om meerdaagse seminars te geven.

Sam heeft een serie van 4 boeken geschreven ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’, waarbij de ontwikkeling van honden van pup tot senior en het voorbereiden op de sport wordt beschreven.

Organisatie