RvB-Vets Online

Er is hard gewerkt aan een nieuwe online applicatie voor het aanleveren en verwerken van HD- en ED screeningsonderzoeken. Deze applicatie zorgt ervoor dat deze onderzoeken veel sneller beoordeeld kunnen worden en dat de hondeneigenaar dus sneller een uitslag heeft.


Voor de dierenartsen is het proces wat anders geworden maar ook voor jou als eigenaar van de hond.


Account aanmaken

Voordat je naar de dierenarts gaat, moet je een account hebben op onze website. Heb je deze nog niet, dan kan je deze aanmaken. Klik hier om een account aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail ter bevestiging; hiermee kan je je account activeren.
Vul bij 'mijn profiel' in je account je persoonlijke gegevens in. Als je ook fokker, keurmeester of een van de andere 'functies' bekleedt, kan je dit onderin aangeven. Is dat niet het geval dan hoef je niks aan te vinken en klik je op opslaan.
De dierenarts zal je vragen om het e-mailadres waarmee je het account hebt aangemaakt.

 

Registratiebewijs

De dierenarts haalt de gegevens van je hond direct op uit onze database. Dit gebeurt aan de hand van het chipnummer van de hond en de postcode die staat vermeld op het registratiebewijs. Aan de hand van de gegevens op het registratiebewijs kan de dierenarts de identiteit van de hond controleren. Breng deze dus mee als je naar de dierenarts gaat.

 

Beoordelingskosten

De beoordelingskosten voor het onderzoek betaal je rechtstreeks aan de dierenarts, zo kan het onderzoek na binnenkomst snel ter beoordeling worden aangeboden aan het HD/ED-panel. Wekelijks worden de onderzoeken door het HD/ED-panel beoordeeld.

 

Uitslag van beoordeling door het panel

Zodra het onderzoek door de dierenarts naar ons is verzonden en de foto's beoordeeld zijn door het HD/ED-panel ontvang je een e-mail. In je account staat dan direct het certificaat met de beoordeling. Deze ontvang je niet meer per post.