FairDog

FairDog is het vervolg op het platform FairFok. In FairDog werken partijen uit de sector samen aan concrete producten en diensten voor een gezonde en sociale hond in Nederland. FairDog is een samenwerking van o.a. dierenartsen, fokkers, wetenschappers, dierenbeschermers, organisaties van buitenlandse herplaatsers en dierenspeciaalzaken. Zij hebben de handen inéén geslagen om tot een volledig gezond en sociaal aanbod van honden in Nederland te komen. FairDog buigt zich daarom over de fokkerij en handel van honden. FairDog is een initiatief van (op alfabetische volgorde) Citaverde College, Dibevo, Dier&Recht, Dierenbescherming, Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), Raad van Beheer, Sophia-Vereeniging, Stray Animal Foundation Platform, Universiteit Utrecht, Hogeschool Van Hall Larenstein en Vereniging van Beroepsmatige Kennelhouders (VBK). De aangesloten verenigingen / leden van de koepelorganisaties zoals Dibevo en Raad van Beheer zijn via deze organisatie vertegenwoordigd.


De Raad van Beheer heeft besloten om per februari 2021 als partner uit Fairdog te stappen. De motivatie voor dit besluit vindt u hier.

Uiteraard zullen wij de samenwerking of overleggen met de afzonderlijke organisaties uit Fairdog daar waar het andere projecten of acties betreft blijven voortzetten of oppakken. Wij blijven als organisatie openstaan voor de contacten met de sector.

De doelstelling uit Fairdog van een goed aanbod van gezonde en
sociale rashonden blijven wij onderschrijven als organisatie. Het bestuur heeft het volste vertrouwen in het door ons ingezette beleid en alle activiteiten die ontwikkeld worden vanuit de Raad van Beheer om de rashond in Nederland de positie te geven die recht doet aan de inzet van onze fokkers. 

Fairdog  

‘Waar kan ik zonder zorgen een gezonde en sociale hond aanschaffen?’ Deze vraag blijkt in de praktijk moeilijk te beantwoorden. De wereld van de hondenhandel en –fokkerij is gecompliceerd en aan elke vorm kleeft een risico. Dit maakt de aanschaf van een hond alles behalve eenvoudig. Met onder andere kwaliteitscriteria voor de hondenfokkerij en import van buitenlandse herplaatsers, een website met betrouwbaar aanbod voor consumenten en het stimuleren van het bonafide aanbod wil FairDog op termijn een goed antwoord kunnen geven op deze vraag.


logo fairdog

Rapport FairDog

Het rapport zoals dit is aangeboden aan het ministerie in 2020 kun je hieronder downloaden als PDF.  
 
rapport fairdog 2020

Klik hier voor Rapport FairDog

 


Meer informatie

Voor meer informatie over FairDog kunt u terecht op www.FairDog.nl.