Miniature American Shepherd

De Miniature American Shepherd ziet eruit als een kleine variant van de Australian Shepherd. Ondanks zijn kleine formaat, is de Miniature American Shepherd en echte herdershond.


Ras

De toegestande vachtkleuren zijn black, blue merle, red en red merle. Reuen behoren een schofthoogte te hebben van 36 - 46 cm en teven hebben een schofthoogte van 33 - 43 cm. 

Karakter 

De Miniature American Shepherd is een energieke, pientere, gemotiveerde werker en een loyale, levendige hond. De Miniature heeft veel van de eigenschappen van zijn voorvader, de Australian Shepherd, behouden maar is een slag kleiner. 

 

Verzorging

De Miniature American Shepherd heeft een dubbele vacht, met een wollige, dikke ondervacht en een bovenvacht die bestaat uit lang, recht haar. Het ras verhaart sterk en doorgaans twee keer per jaar. Wekelijks borstelen zal helpen om vuil en losse haren te verwijderen. 

 

FCI-informatie

FCI groep 1: Herdershonden en veedrijvers

Sectie 1

FCI nummer 367

Dit ras is voorlopig erkend door de FCI (per 09-04-2019).

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).   

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

Rasvereniging