Greyhound

De oudst bekende windhond ter wereld: al 5000 jaar geleden afgebeeld op muurschilderingen. Rond 400 vóór Christus brachten de handeldrijvende Feniciërs het ras mee naar Engeland en Ierland. De hier gevestigde adel ontfermde zich over de hond en heeft het ras door de eeuwen heen weten te behouden. In beide landen worden nog steeds veel windhondenraces gehouden. Greyhounds kunnen een snelheid van 70 km/u bereiken en beschikken over een fenomenaal gezichtsvermogen.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een sterke, gespierde, droge hond met gewelfde lendenen en een diepe borstkas. Hij maakt een krachtige en fiere indruk.

Ze hebben een zeer gladde, dichte, goed aanliggende en kortharige vacht. Kleuren: wit, vaalrood, rood, reekleurig, blauw, zwart of gestroomd, of elk van deze kleuren met wit.

De schofthoogte van de Greyhound ligt tussen de 65 en 75 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 35 kilo.

 

 

Karakter

Vriendelijk, evenwichtig, intelligent, gevoelig, blaft weinig en is nauwelijks waaks, aanhankelijk, niet geschikt voor een omgeving met katten, tenzij hij daarmee is opgegroeid. De Greyhound is minder moeilijk op te voeden dan andere windhonden. Ze leren redelijk snel en zijn gehoorzaam totdat ze iets zien bewegen - dán zijn ze "Oostindisch doof". 

 

Gezondheid

De rasvereniging; De Greyhound Club is bezig met de gezondheid van de Greyhound. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin adviseren zij het volgende onderzoek voor de ouderdieren: Onderzoek naar Neuropathie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 10: Windhonden

Sectie 3

FCI nummer 158

   

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging