Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog is de nationale hond van Argentinië. Ontstaan rond 1925, gecreëerd door de gebroeders dr. Antonio en Augustin Nores Martinez. Het ras is ontstaan uit een kruising van een Alano-achtige hond, de gevlekte Duitse Dog, de Mastin de los Pireneos, de Bordeaux Dog, de Boxer, de Bull Terriër, de Engelse Bulldog, Pointer, de Ierse Wolfshond en de Engelse Mastiff.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Tamelijk grote, zeer gespierde hond.

Ze hebben een korte, harde, glanzende vacht die geheel wit is.

De schofthoogte van de Argentijnse Dog ligt tussen de 60 cm en 70 cm. Het gewicht varieert van 40 kg tot 45 kg.

 

 

Karakter

Kind- en mensvriendelijk, zeer trouw. Een reu is vanwege zijn kracht niet voor iedere beginner aan te raden. Een goede waakhond.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastiono Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Argentijnse dog. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, elleboogdysplasie, Cochleaire doofheid.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 292

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging