Cane Corso

Een Italiaans ras. De oorsprong ligt bij de Romeinse strijdhond. In 1200 voor het eerst beschreven in de literatuur. Herontdekt in de jaren 50. Wederopbouw in jaren 70.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgroot, fors, sterk maar elegant, droog met sterke lange spieren, eerder lang dan hoog gebouwd.

Kort, glanzend, erg dicht met lichte ondervacht. Zwart, loodgrijs, leisteen, lichtrood, donkerrood, gestreept. De lichtrode exemplaren hebben een donker masker.

De schofthoogte van de Cane Corso ligt tussen de 60 cm en 70 cm. Het gewicht varieert van 40 kg tot 50 kg.

 

 

Karakter

Levendig en snel reagerend. Actieve hond, die veel beweging nodig heeft.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Cane Corso Club Nederland en Dutch Cane Corso Association zijn bezig met de gezondheid van de Cane Corso. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2

FCI nummer 343

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen