Centraal-Aziatische Ovcharka

Kuddebewaker uit Centraal-Azië.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Groot, iets langer dan hoog. Massief gebouwd met een krachtige voorkomen bespiering. De huid is dik en elastisch, rond de nek vormen zich meestal huidplooien (wam).

De schofthoogte van de Centraal-Aziatische Ovcharka ligt tussen de 60 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 50 kg tot 65 kg.

 

 

Karakter

Zelfverzekerd, kalm, zeer waakzaam, terughoudend tegenover vreemden, zelfstandig, moedig en zeer dominant.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en Azië is bezig met de gezondheid van de Centraal-aziatische ovcharka. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie. Onderzoek naar Elleboogdysplasie wordt aangeraden.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.2

FCI nummer 335

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

 

Rasvereniging