Presa Canario

De Presa Canario (voorheen Dogo Canario genaamd) komt uit Spanje (Tenerife, Gran Canaria: Canarische Eilanden).


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Molosser van gemiddelde grootte. Rechthoekig profiel met zwart masker.

Dikke en elastische huid. Losser rond hals. Vacht kort, zonder ondervacht. Alle kleuren gestroomd, fawn. Altijd zwart masker. Witte markeringen toegestaan.

De schofthoogte van de Presa Canario ligt tussen de 55 cm en 65 cm. Het gewicht varieert van 40 kg tot 55 kg.

 

 

 

Karakter

Kalme verschijning, alerte expressie. Sterk aan baas gehecht, wantrouwend naar vreemden.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastino Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Presa Canario. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 346

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging