Duitse Dwergpinscher

Duits ras. Uit de oorspronkelijke vele slagen Pinschers hebben zich enkele rassen ontwikkeld. Uit de kleinere exemplaren van de Pinscher is de Dwergpinscher ontstaan. De Engelse Toy Terrier zou ingekruist zijn.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een kleine, kortharige hond met vloeiende contouren, harmonisch van bouw, toch krachtig gespierd.

Korte vacht, dicht ingeplant, vlak aanliggend en glanzend, zonder kale plekken. Zwart met roodbruine aftekeningen; effen reebruin tot hertenrood.

De schofthoogte van de Duitse Dwergpinscher ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 5 kg tot 10 kg.

 

 

Karakter

Temperamentvol, aanhankelijk, oplettend en waaks.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Vereniging voor Fokkers en Liefhebbers van Gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen is bezig met de gezondheid van de Duitse dwergpincher. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Patella Luxatie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.1

FCI nummer 185

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 


Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

 

Rasvereniging