Kaukasische Ovcharka

Russisch ras. Komt uit de bergen van de Kaukasus. Sedert vele honderden jaren worden de grote kudden schapen en ander vee bewaakt door grote, mastiffachtige honden. Het ras varieert nogal in grootte en soort, afhankelijk van de exacte plaats van herkomst.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Sterk en grof met massief geraamte en krachtige spieren. 

Ze zijn voorzien van een goed ontwikkelde ondervacht en krachtig, grof dekhaar. Drie vachtlengten: lang, kort en middellang. Verschillende nuances grijs met lichte tot roestkleurige schakering, roestbruin, strogeel, wit, aardkleurig, maar ook getijgerd, bont of gevlekt.

De schofthoogte van de Kaukasische Ovcharka ligt tussen de 65 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 45 kg tot 65 kg.

 

 

Karakter

Krachtig, evenwichtig, beheerste verdedigingsreactie, kwaadaardig en wantrouwend tegenover vreemden.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en Azië is bezig met de gezondheid van de Kraski ovcar. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie. Onderzoek naar elleboogdysplasie wordt aanbevolen.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.2

FCI nummer 328

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 


Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging