Mastin Español

Wordt beschouwd als een origineel Spaans ras. Zijn taak was het lammeren en schapen te beschermen tegen wolven en dieven.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Grote, krachtige hond, met veel massa, licht gestrekte bouw, met goede bewegingsmogelijkheden. Breed, mastiff-achtig hoofd, brede voorsnuit met goed ontwikkelde lippen, die niet overdreven ontwikkeld mogen zijn. Zeer gewenst is een goed ontwikkelde plooivorm die vanuit de ooghoek langs het hoofd verloopt en in rijk ontwikkelde keelhuid overgaat.

De vacht heeft middellang stevig dekhaar met overvloedige onderwol. Het haar over de rug en op de staart is langer dan aan de zijkanten van het lichaam. Blond met nuances naar rood, wolfsgrauw, zwart, black and tan en gestroomd. Witte aftekeningen aan de voeten, benen, staartpunt en voorsnuit zijn toegestaan. Geheel wite honden zijn niet gewenst.

De schofthoogte van de Mastin Español ligt tussen de 60 cm en 70 cm. Het gewicht varieert van 65 kg tot 80 kg.

 

 

Karakter

Zachtmoedig, intelligent. Wantrouwend tegenover vreemden. Hangt sterk aan de eigen familie.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastino Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Mastin español. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.2

FCI nummer 91

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging