Oostenrijkse Pinscher

Oud Oostenrijks inheems ras. Nauw verwant aan de (Duitse) Pinscher. Zou het dichtst bij het oorspronkelijke pinschertype staan.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Kleine tot middelmatig grote, compacte, korte hond.

De vacht is kort tot middellang. Kleur is donkergeel tot rood in verschillende nuances, zwart en bruin. Witte aftekeningen komen voor.

De schofthoogte van de Oostenrijkse Pinscher ligt tussen de 35 cm en 50 cm. Het gewicht varieert van 10 kg tot 20 kg.

 

 

Karakter

Levendig, angstloos, bijzonder waakzaam.

 
Gezondheid

De rasvereniging; Vereniging voor Fokkers en Liefhebbers van Gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen is bezig met de gezondheid van de Oostenrijkse pinscher. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.1

FCI nummer 64

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging