Perro Dogo Mallorquín

Dit Spaanse ras is ontstaan door in eerste instantie een natuurlijk kruising van dogachtige honden rond het middenlandse zeegebied. Zo ontstond de Mastiff van de Iberian Peninsula. Rond 1230 n.Chr. kwam deze dogachtige terecht op de Balearen. In de 17e eeuw kwamen verschillende gebieden van de Balearen in Engelse handen terecht. De Engelsen namen hun eigen Mastiff-achtige honden mee naar de Balearen en deze werden gekruist met de Iberian Peninsula. In het begin van de 18e eeuw waren hondengevechten erg populair en men zocht naar een ras dat stand kon houden in zulk soort hondengevechten. In het "Spaanse hondenstamboek" wordt het bestaan van het ras "Ca de Bou" wat Bull Dog betekent, al in 1923 vastgelegd.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelmatig grote Molloser, sterk en krachtig. Het hoofd van de reuen is aanmerkelijk groter dan van de teven.

De vacht is kort, ruig en sterk. Kleur: Gestroomd, lichtbruin en zwart. Voorkeur in deze volgorde. De donkere en intense tinten hebben de voorkeur. Witte aftekening op de voeten, de borst en de snuit zijn toegestaan tot een maximum van 30% van de totale vacht. Ook een donker masker is toegestaan. 

De schofthoogte van de Perro Dogo Mallorquín ligt tussen de 50 cm en 60 cm. Het gewicht varieert van 30 kg tot 40 kg.

 

 

Karakter

Van nature rustig, maar kan onder bepaalde omstandigheden zeer moedig zijn. Hij voelt zich op z/n gemak bij mensen en is trouw en toegewijd aan zijn eigenaar.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastino Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Perro dogo mallorquín. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 249

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

Rasvereniging