Rafeiro do Alentejo

Grootste van de Portugese rassen, afkomstig uit uit het laagland ten zuiden van de Taag (Tejo). De Rafeiro stamt af van molossers gemengd met lokale rassen en kreeg als ras begin negentiende eeuw zijn verschijningsvorm en naam.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.

 

Ras

Imponerende robuuste dogachtige met kalme uitstraling.

De vacht is kort tot halflang, grof, dicht en glad of golvend. Komt voor in veel kleuren, al dan niet met vlekken en/of lichte tijgering.

De schofthoogte van de Rafeiro do Alentejo ligt tussen de 65 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 40 kg tot 55 kg.

 

 

Karakter

Sterk, moedig, zelfverzekerd, bijzonder oplettend met name 's nachts. Uitgesproken beschermend ten opzichte van zijn eigen gezin, waaraan hij zeer gehecht is. Wantrouwend tegen vreemden en op eigen terrein zeer verdedigend.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastino Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Rafeiro do alentejo. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.2

FCI nummer 96

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging