Tibetaanse Mastiff

Tibetaans ras, Do-Khyi genaamd, bekend sinds de Oudheid. Zou de voorvader zijn van de Molosserachtige rassen.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

 

Ras

Krachtig, imposant, vertrouwenwekkend, goed gebouwd, waardig en vriendelijk.

Ze hebben lang, dik, fijn en recht dekhaar, weelderig onderhaar. De beharing op de schedel is uitstaand en vormt als het ware een kroon. Diepzwart, zwart met roodbruin, verschillende nuances van golden, verschillende nuances van grijs en grijs met goudgele aftekening.

De schofthoogte van de Tibetaanse Mastiff ligt tussen de 60 cm en 70 cm. Het gewicht varieert van 35 kg tot 55 kg.

 

 

Karakter

Onafhankelijk, rustig, moedig, waaks, trouw aan de baas, gereserveerd ten opzichte van vreemden.

 

Gezondheid


De rasvereniging; Tibetaanse Mastiff Club is bezig met de gezondheid van de Tibetaanse mastiff. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, DNA-onderzoek naar PRA en bloedonderzoek naar Hypothyreoidie (schilklierproblemen).

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.2

FCI nummer 230

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 


Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging