Bedlington Terrier

Vroeger een werkhondenras in Northumberland (Engeland). Door inkruising met windhonden in uiterlijk afwijkend van de andere Terriërrassen. Het temperament is typisch dat van de Terriërs.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Lenige, gespierde hond met een peer- of wigvormig hoofd. Gebouwd op snelheid. Het lichaam heeft een karperrug en is redelijk lang met gebogen lendenen. Gracieuze verschijning met racy belijning.

Het haar is dik en wollig en van de huid af staand. Niet draadharig. Vooral op de schedel en de snuit - maar verder over het hele lichaam - neiging tot krullen. Kleuren: overwegend blauw of leverkleurig. Soms komen blauw en tan of zandkleurig voor.

De schofthoogte van de Bedlington Terrier ligt tussen de 35 cm en 45 cm. Het gewicht varieert van 7 kg tot 10 kg.

 

 

Karakter

Levendig en moedig. Voor vreemden meestal wat terughoudend.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Bedlington Terriër Club is bezig met de gezondheid van de Bedlington Terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: DNA-onderzoek naar Koperstapelingsziekte. 

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 3: Terriers

Sectie 1

FCI nummer 9

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging