Kerry Blue Terrier

De eerste verwijzing naar een Kerry Blue Terrier dateert uit het midden van de 19de eeuw. Zeer populair in Ierland, waar het ras een nationale mascotte is geweest tijdens de Ierse vrijheidsstrijd. Aan zijn wieg hebben vermoedelijk de wolfshond en de Keltische herdershond gestaan. Sinds 1919 verschijnt dit ras op tentoonstellingen; in 1926 kwam de eerste naar Nederland.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Qua bouw en karakter een echte Terrier, die een pittige indruk maakt. Evenredig gebouwd met een kort, goed ontwikkeld en gespierd lichaam. Opvallend zijn de blauwe vacht en het typische Terriërhoofd, dat vrij vierkant aandoet. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen.

De vacht is zacht, overvloedig en golvend en doet denken aan astrakan. Kleur: alle tinten blauw met of zonder zwarte aftekeningen. (Zwart en een bruine gloed zijn slechts toegestaan tot 18 maanden.)

De schofthoogte van de Kerry Blue Terrier ligt tussen de 45 cm en 50 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 20 kg.

 

 

Karakter

Levendig, attent, aanhankelijk, waaks en soms grillig of vechtlustig.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Kerry Blue Terrier Club is bezig met de gezondheid van de Kerry Blue Terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 3: Terriers

Sectie 1

FCI nummer 3

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging