Sealyham Terrier

Ontstaan door kruisingen van locale Terriers met waarschijnlijk de Dandie Dinmont en de West Highland White Terrier. Dankt zijn naam aan het landgoed Sealy Ham in Pembrokeshire (Wales), waar het ras rond 1850 voorkwam. Gefokt als werkhond voor de jacht op schadelijk kleinwild. Verscheen in 1903 op een tentoonstelling en werd in 1910 erkend.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Kortbenig en veel substantie in klein bestek. Het silhouet is langwerpig. De hals is dik, gespierd en tamelijk lang. Stevig beenwerk en perfect in balans. Maakt een evenwichtige en bedrijvige indruk.

Ze hebben een lange, harde en draadachtige bovenvacht met een weerbestendige ondervacht. De kleur is geheel wit of wit met citroengele, bruine, blauwe of daskleurige aftekeningen op hoofd en oren. Veel zwart en donkere haarpunten zijn ongewenst.

De schofthoogte van de Sealyham Terrier ligt rond de 30 cm. Het gewicht varieert van 8 tot 10 kilo.

 

 

Karakter

Oplettend, onbevreesd, schrander. Trouw en vriendelijk, zeker voor kinderen.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Schotsche Terrier Club is bezig met de gezondheid van de Sealyham terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: DNA-onderzoek naar PLL.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 3: Terriers

Sectie 2

FCI nummer 74

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging