Hokkaido

Keesachtige jachthond, ontstaan uit middelgrote honden die migranten vanuit het Japanse hoofdeiland Honshu vergezelden naar het eiland Hokkaido.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote hond, stevig en goed van verhouding, met duidelijk verschil in geslachtstype.

Ze hebben een korte, harde, rechte bovenvacht; dikke, zachte ondervacht zorgt voor uitstaan bovenvacht. Sesam (lichtere kleur haar met zwarte punt), gestroomd, rood, zwart, black and tan, wit.

De schofthoogte van de Hokkaido ligt tussen de 45 en 55 cm. Het gewicht varieert van 20 tot 30 kilo.

 

 

Karakter

Levendig, onafhankelijk, onverdraagzaam met andere honden.

 

Gezondheid

Het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging voor Akita Inu’s is nog in behandeling. Er zijn vanuit de rasvereniging nog geen verplichte of aanbevolen gezondheidsonderzoeken.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 261

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging