Japanse Spits

Typische Spits met weelderige witte vacht. Klein slag van een ouder Japans ras, waarvan tot 1935 alle grootten door elkaar werden gefokt.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Sterke, harmonische en elegante verschijning; toont de voor dit ras typische 'spirit' en waardigheid. Lichtvoetig en vrolijk gangwerk.

De bovenvacht is wit, lang, recht uitstaand, kort op gezicht, oren, voorkant van de voorbenen, middenhand en voet. Ondervacht wit, kort, zacht en goed aanliggend.

De schofthoogte van de Japanse Spits ligt tussen de 25 en 40 cm. Het gewicht is ongeveer 12 kilo.

 

 

Karakter

Vrolijk en vriendelijk, schrander. Moedig, alert en waaks, maar heeft geen neiging tot druk blaffen.

 

Gezondheid

De Nederlandse Keeshonden Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 262

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging