Korea Jindo Dog

Afkomstig van het eiland Jin, ten zuidwesten van Korea. Het enige Koreaanse hondenras dat aan een dreigende uitsterving is ontkomen door overheidserkenning in 1967 als onderdeel van het nationale natuurlijke erfgoed, en door verbetering van de lokale omgangsvormen met dieren. Japan bezette Korea de eerste helft van de vorige eeuw; het contact tussen die twee landen maakt het waarschijnlijk dat Koreaanse Jindo's zijn gekruist met onder andere het in uiterlijk meest verwante Japanse ras, de Akita.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Ze hebben een dikke, korte uitstaande vacht, meestal lichtrood met witte aftekening (vergelijkbaar met het 'urajiro' van de Akita en Shiba) of eenkleurig rood, verder zwart-wit en wit, heel soms black and tan.

De schofthoogte van de Korea Jindo Dog ligt tussen de 45 en 55 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 30 kilo.

 

 

Karakter

Waaks, gepassioneerd jager, reuen vaak zeer dominant ten opzichte van geslachtsgenoten. In Korea zinnebeeld van trouw en loyaliteit aan de baas, dus zeer gehecht aan zijn eigen mensen, inclusief kinderen. Gereserveerd en voorzichtig ten opzichte van vreemden. Rustig in huis, buiten speels, actief en onvermoeibaar.

  

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 334

 

Rasvereniging

Voor dit ras is er geen door de Raad van Beheer erkende rasvereniging in Nederland.