Middenslag Keeshond, bruin-zwart

De Keeshond is een type hond dat vanaf circa 400 vóór Christus op verschillende plaatsen in Europa voorkwam, als bewaker van huis en hof. Pas in de 19e eeuw ontstonden naast het grote slag (dat wat kleiner was dan het slag dat nu als "groot" wordt omschreven) ook de kleinere slagen, die geliefd werden als gezelschapshond. Komt voor in tien variëteiten: vele kleuren en vijf grootteslagen, waarvan deze de middelste is.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Rijk behaard, vierkant gebouwd, met een attente, levendige expressie.

De bovenvacht is lang, recht, afstaand, fluwelig op gezicht, oren, voorkant van de benen en de voeten. Ondervacht kort en dik. Kleur: bruin of zwart.

De schofthoogte van de Keeshond ligt tussen de 30 cm en 40 cm. Het gewicht ligt, afhankelijk van de grootte, rond de 12 kg.

 

 

Karakter

Vrolijk en vriendelijk, soms wat eigenwijs, zeer nieuwsgierig. Bijzonder gehecht aan zijn eigen mensen, oplettend en leergierig. Zeer waakzaam en bij onraad snel geneigd tot blaffen.

 

Gezondheid

De Nederlandse Keeshonden Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR het Patella luxatie onderzoek verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 4

FCI nummer 97

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

  

Rasvereniging