Pharaohond

Eeuwenoud klassiek en gracieus windhondenras. Heeft zijn wortels in Egypte, maar is op Malta behouden gebleven, waar het ras wordt gewaardeerd 'en geperfectioneerd' als konijnenjager.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelmatig grote, adellijke verschijning, krachtig en elegant tegelijk. Beweegt zich vrij en lichtvoetig en is zeer snel. Opmerkelijke, levendige expressie in de amberkleurige ogen.

De vacht is (warm) roodbruin met witte aftekening op de punt van de staart (zeer gewenst), "ster" op borst en tenen. Kleine bles of streep op het hoofd is toegestaan, vlekken of ander wit niet.

De schofthoogte van de Pharaohond ligt tussen de 50 cm en 65 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 20 kg.

 

 

Karakter

Los van zijn jachtpassie een goed te hanteren hond, die redelijk op te voeden is en aangenaam gezelschap vormt in huis, aangezien hij erg op menselijk gezelschap gesteld is. Tegen vreemden gereserveerd, maar wel altijd betrouwbaar.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 6

FCI nummer 248

 

Rasvereniging

Voor dit ras is er (nog) geen door de Raad van Beheer erkende rasvereniging in Nederland.