Thai Bangkaew Dog

Voorlopig erkend door de FCI op 14 april 2011. Dit betekent dat het ras niet in aanmerking komt voor toekenning van het CACIB.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De schofthoogte van de Thai Bangkaew Dog ligt tussen de 40 cm en 55 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo.

 

 

Karakter

De Thai Bangkaew Dog is alert, intelligent, loyaal, waaks en gehoorzaam.  Door zijn zelfstandige karakter is hij niet geschikt voor beginnende hondeneigenaren.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Thai Ridgeback Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Thai Bangkaew Dog. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 358

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging