Thai Ridgeback Dog

Inheems ras van Thailand, gebruikt als jachthond en waakhond.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote hond met kort haar dat een ridge vormt over de rug (haar dat in tegengestelde richting van de rest van de vacht groeit). Het lichaam is iets langer dan de schouderhoogte. De spieren zijn goed ontwikkeld en zijn anatomische bouw is geschikt voor zijn gebruik.

Ze hebben een korte, gladde vacht met op de rug een "ridge" die bij voorkeur symmetrisch is. Eenkleurig kastanjerood, zwart, zilver en blauw.

De schofthoogte van de Thai Ridgeback Dog ligt tussen de 50 cm en 65 cm. Het gewicht varieert van 20 kg tot 25 kg.

 

 

Karakter

Krachtig en actief.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Thai Ridgeback Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Thai Ridgeback dog. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 8

FCI nummer 338

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging