Volpino Italiano

Italiaanse versie van de Keeshond, al bekend bij de Romeinen. Ook in het land van oorsprong nu zeldzaam. "Volpino" betekent vosje.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Stevig gebouwde Dwergkeeshond.

De bovenvacht is lang, recht uitstaand, kort op gezicht, oren, voorkant van de benen en de voeten. Ondervacht kort en zacht. Rood of wit.

De schofthoogte van de Volpino Italiano ligt rond de 30 cm. Het gewicht is ongeveer 5 kg.

 

 

Karakter

Vrolijk en vriendelijk, waaks, heeft neiging tot blaffen.

 

gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Keeshonden Club is bezig met de gezondheid van de Volpino italiano. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: DNA-onderzoek naar Primaire Lens Luxatie en het Patella luxatie onderzoek verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 4

FCI nummer 195

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging