Basset Fauve de Bretagne

Een kleine, levendige meutehond afkomstig uit Bretagne in Frankrijk. Korter van rug gefokt dan andere bassets omdat hij vooral geschikt moest zijn om in heuvelachtig en dicht bebost gebied te jagen. Toch in alle opzichten een echte basset; sterk, levendig en ondernemend van aard. Als huishond vriendelijk en zachtaardig.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een tamelijk laagbenige, krachtig gebouwde Basset met een brede en diepe borst; de voorbenen zijn kort en zwaar, bij voorkeur recht maar licht gebogen is toegestaan; de oren zijn op ooghoogte aangezet en reiken met moeite tot de neusspiegel.

De vacht is hard, droog en tamelijk kort, nooit wollig of gekruld. Rossig van kleur, van goud-tarwekleurig tot steenrood.

De schofthoogte van de Basset Fauve de Bretagne ligt tussen de 30 en 40 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo.

 

 

Karakter

Als jachthond sterk, levendig en ondernemend met een grote werklust. Omdat hij in kleine meutes gehouden werd, leerde hij meer naar zijn baas te luisteren en voor een meutehond is hij dan ook redelijk gehoorzaam. Daarbij is hij zachtaardig en verdraagzaam ten opzichte van andere honden; een vriendelijke gezelschapshond.

 

Gezondheid

De Nederlandse Fauve De Bretagne Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.3

FCI nummer 36

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging