English Foxhound

Uit Engeland afkomstige meutehond, ontstaan uit Franse drijfhonden vermengd met inheemse soortgelijke honden. Speciaal gefokt voor de vossenjacht; is rijzig, sterk en lenig. Wordt wel beschouwd als 'model' Lopende hond, gezien zijn grote uithoudingsvermogen en uitstekende jachteigenschappen.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een krachtige en lenige hond met een diepe borst, brede rug en lange lendenpartij. De benen zijn stevig en dik van bot. De lichaamsbouw moet snelheid en uithoudingsvermogen mogelijk maken. Verschijnt in principe niet op tentoonstellingen maar is te zien op zogenaamde 'houndshows'.

Ze zijn kortharig; meestal overwegend wit met rode en zwarte aftekeningen en platen.

De schofthoogte van de English Foxhound ligt rond de 60 cm. Het gewicht varieert van 30 tot 35 kilo.

 

 

Karakter

Beschikt over een grote werklust. Wordt veelal in grote meutes of 'packs' gehouden en dient gehoorzaam te zijn om zich te kunnen laten manoeuvreren door de jachtmeester. Is volhardend, snel en beweeglijk.

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 159

 

Rasvereniging

Voor dit ras is er geen door de Raad van Beheer erkende rasvereniging in Nederland.