Griffon Fauve de Bretagne

Door koning François I (1515-1547) geliefde meutehond van Bretonse origine, rond 1800 in vergetelheid geraakt, maar in de tweede helft van de twintigste eeuw weer opnieuw leven in geblazen


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote hond, met een in vergelijking met aan hem verwante de Griffons uit de Vendée opvallend 'schoon' uiterlijk. Rustieke en krachtige uitstraling, stevig van bot en goed bespierd.

De vacht is hard, droog en tamelijk kort, nooit wollig of gekruld. Rossig van kleur, van goud-tarwekleurig tot steenrood.

De schofthoogte van de Griffon Fauve de Bretagne ligt tussen de 45 en 60 cm. Het gewicht varieert van 30 tot 35 kilo.

 

Karakter

Eigenzinnig, alert en actief.

 

Gezondheid

De Nederlandse Fauve de Bretagne Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 66

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging