Braque d'Auvergne

Een Franse Braque die het dichtst bij de Pointer staat, wat nog te zien is aan zijn aftekeningen. Zou zijn ontstaan uit blauwe honden, door Maltezer ridders naar Auvergne gebracht. Later met Pointers uit Wales versterkt.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een harmonisch gebouwde, 'blauw' gespikkelde hond, krachtig met buitengewoon sterke benen en goed bot, zonder massief of grof te zijn.

Ze hebben een korte, glanzende vacht die niet te fijn, maar ook niet te hard mag zijn. Komt in twee kleurslagen voor: licht en donker. Lichte vacht: witte ondergrond met of zonder zwarte aftekeningen en meer of minder talrijke vlekken; donkere vacht: mengeling van wit en zwart, waardoor de vacht een houtskoolkleur krijgt. De zwarte aftekeningen hebben een blauwachtige rand. Het hoofd moet zodanige aftekeningen hebben, dat de ogen zwart omrand zijn. Tussen de ogen een witte of blauwachtige streep.

De schofthoogte van de Braque d'Auvergne ligt tussen de 55 en 65 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 35 kilo.

 

 

Karakter

Zeer intelligent en temperamentvol, met een groot uithoudingsvermogen.

 

FCI informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Sectie 1.1

FCI nummer 180

 

Rasvereniging

Voor dit ras is er geen door de Raad van Beheer erkende rasvereniging in Nederland.