Epagneul de Pont-Audemer

Ontstaan door kruising van de oude Epagneul Français en de Ierse Waterspaniel. Hij lijkt op de Ier en heeft dezelfde beharing en kuif (topknot). Komt in Nederland niet of nauwelijks voor.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Gedrongen, krachtige bouw. De ronde schedel vertoont een duidelijke achterhoofdsknobbel.

Ze hebben krulhaar over het gehele lichaam, kastanjebruin en grijs, effen kastanjebruin. Zwart is niet toegestaan.

De schofthoogte van de Epagneul de Pont-Audemer ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht is gemiddeld 20 kilo.

 

Karakter

Een rustige, vriendelijke hond

 

Gezondheid

De rasvereniging; Epagneul Vereniging Nederland is bezig met de gezondheid van de Epagneul de pont-audemer. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Sectie 1.2

FCI nummer 114

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging