Epagneul Picard

Afkomstig uit de Franse provincie Picardië. Zou volgens Franse beschrijvingen lijken op een Epagneul Français met een andere vacht. Was in het begin van de 20e eeuw nog een wijdverbreid ras in Frankrijk, maar komt nu nog maar zelden voor. Het ras is de laatste jaren in Frankrijk weer in opbouw. Heeft zijn goede neus en vacht vermoedelijk aan kruisingen met de Engelse Setter te danken.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Vrij laag bij de grond, sterk, gebouwd op hard werken.

Ze zijn langharig, en hebben een fraaie zwartgrijze kleur met bruine vlekken en soms roestbruine aftekeningen aan hoofd en benen. Zwarte of witte aftekeningen zijn niet toegestaan.

De schofthoogte van de Epagneul Picard ligt tussen de 55 en 60 cm. Het gewicht is gemiddeld 25 kilo.

 

 

Karakter

Vriendelijke hond met een zacht karakter.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Epagneul Vereniging Nederland is bezig met de gezondheid van de Epagneul picard. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Sectie 1.2

FCI nummer 108

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging